Okullar açılacak mı? Başkan Erdoğan açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Okulların ne zaman açılacağı binlerce öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan sosyalleşme takvimi ile ilgili alınan kararları açıkladı. Okullarla ilgili yeni gelişmeyi de aktaran Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılı tarihini duyurdu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? İşte 2020 eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarih...

Koronavirüs nedeniyle birçok alanda olduğu gibi eğitime de ara verilmişti. 18 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kontrollü sosyalleşme ile ilgili alınan kararları açıkladı. Erdoğan, milyonlarca öğrencinin ve velinin merak ettiği yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili duyuruyu da yaptı. Peki, Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Milyonlarca öğrenci merak ettiği okullar ne zaman açılacak sorusu yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacağını duyurdu.

Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." dedi.

"KAYBETTİĞİMİZ HER ŞEYİ FAZLASIYLA DAHA KISA SÜREDE GERİ ALMANIN HAZIRLIKLARI İÇİNDEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, gelişmesi, hedeflerine doğru ilerlemesi için gereken çalışmaların asla ihmal edilmediğini vurguladı.

Geçen hafta 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çelik kulelerindeki son blokun yerleştirme töreninin gerçekleştirildiğini, daha önce Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatının tünelindeki ışık görme töreninin yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Yarın ülkemizin abide eserlerinde Ilısu Barajı'nın ilk türbininin devreye alınma törenini yapacağız. Çarşamba günü 23. dönem adli yargı hakim ve savcılarımızın kura törenine telekonferansla katılacağız. Yargı başta olmak üzere pek çok alanla ilgili reform hazırlıkları kesintisiz devam ediyor. Bayramdan sonra inşallah Devlet Su İşleri'nin ülkemizin birçok yerindeki barajlarının açılışlarını yapacağız." diye konuştu.

Erdoğan, bakanlıkların ve kurumların her birinin, sorumluluk alanlarıyla ilgili konularda yoğun çalışmalar sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Salgın sonrası dünyada yeniden şekillenecek siyasi ve ekonomik iklimi nasıl kendi lehimize değerlendirebileceğimizin planlarını şimdiden yapmaya başladık. Haziran ayında büyük ölçüde tamamlanacak normalleşme takvimiyle birlikte her alanda eskisinden çok daha büyük atılımlar içine gireceğiz. Üretimde, ihracatta, istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha fazlasıyla çok daha kısa sürede geri almanın hazırlıkları içindeyiz. Adeta tüm dünyanın can derdine düştüğü böyle bir dönemde dahi ülkemize yönelik saldırıların, kurulan tuzakların oynanan sinsi oyunların kesintisiz sürdüğünü görüyoruz. Türkiye son 7 yıldır diğer alanlarla birlikte ekonomide de uğradığı sayısız saldırıya karşı kahramanca mücadele etmektedir."