Okullar kaç gün açık? Kaçıncı sınıflar hangi gün okula gidecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptıklarını açıkladı. Peki, kullar kaç gün açık olacak? Kaçıncı sınıflar hangi gün okula gidecek?

Okullarda kademeli ve seyreltilmiş eğitimin kapsamı genişletiliyor. Okul öncesi, 1. sınıf ve meslek liselerinden sonra alınan yeni kararla bazı sınıflar da okullarda yüz yüze eğitim alacaklar. Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim birlikte sürdürülecek. Peki, okullar kaç gün açık olacak? Kaçıncı sınıflar hangi gün okula gidecek?

OKULLAR KAÇ GÜN AÇIK OLACAK?

Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak. Sınıf mevcudu gruplara ayrılarak azaltılacak. Çocukların okulda kalma süreleri de azaltılacak.

Cumartesi günü de eğitim olabileceğini belirten Selçuk, "Bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım." diye konuştu.

KAÇINCI SINIFLAR HANGİ GÜN OKULA GİDECEK?

Tüm sınıf düzeyleri ve okul kademeleri için ayrıntılar bu hafta içi paylaşılacak.

Veli rızası kapsamında isteyenler gönderecek, istemeyenlere esneklik sayılacak. Öğrenciler devamsız sayılmayacak. Öğrencinin uzaktan eğitimle eğitime devam etmesi gerekiyor.

Köy okullarında ilkokul ve ortaokul olmak üzere tüm sınıfları açılıyor. Öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerdeki okullar açık kalacak. Koşullara uygun olmayan okullarda yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ile devam edecek. TRT ve EBA Tv'de ki tüm yayınlar günde 3 kez tekrar ediliyor.

EBA'da ders anlatımları ve diğer bölümler de öğrencilerin hizmetinde olmaya devam edecek.