15 Şubatta kaçıncı sınıflar okula gidecek? Yüz yüze eğitim başlama tarihi belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi ile ilgili ikinci dönemi işaret ederek, ''Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz.'' ifadesini kullanmıştı. Vaka sayısında yaşanan düşüşle beraber kesin tarih için gözler MEB'in yapacağı duyuruya çevrildi. Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? gibi soruların yanıtları tüm öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu oldu.

Okulların açılması yani yüz yüze eğitime geçilmesi ile ilgili kararlar milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. İşte öğrencilerin okula gideceği tarih...

OKULLAR 15 ŞUBAT'TA AÇILACAK MI?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak." ifadelerine yer verdi.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve "Birlikte 23 Gün Etkinlikleri" tanıtım programına çevrim içi olarak katılarak 81 ildeki öğrencilerle buluştu.

Birinci döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk, yarıyıl tatilinin başladığına işaret ederek, çok "sıra dışı" ve "ilginç" bir dönemin geride kaldığını söyledi.

İkinci döneme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Selçuk, "İkinci dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda, okullarımıza hep beraber döneceğiz ve 15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak elbette bu değerlendirmeler de yapılıyor. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitime varılan aranın 15 Şubat 2021'e uzatıldığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; "Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı, 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz." demişti.