Okula dönen çocuklara hem diploma hem meslek

Bartın'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın ‘Eğitime Yeniden Kazandırma' projesi kapsamında 28 öğrencinin mesleki eğitim merkezlerine kaydı yapıldı. Teorik eğitim alan öğrenciler istihdam edildikleri işyerlerinde aldıkları eğitimi pratiğe dökme imkanı buldu.

AA

Bartın'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Eğitime Yeniden Kazandırma' projesi kapsamında ortaöğretime devam edemeyen öğrenciler tek tek tespit edildi. Aileler ve gençlerle yapılan görüşmeler sonucu 28 öğrencinin mesleki eğitim merkezlerine kaydı yapıldı. Teorik eğitim alan 28 öğrenci, istihdam edildikleri işyerlerinde aldıkları eğitimi pratiğe dökme imkanı buldu.

İŞYERİ DE AÇABİLİRLER

Bartın Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, eğitimi yarım kalan çocuklara hem diploma alma hem de meslek sahibi olan imkanı tanıdıklarını söyledi. Çocukları özellikle ilgi duydukları alanlara yönlendirdiklerini anlatan Acar, "Ayrıca iş yeri açma belgesine sahip oluyor ve KOSGEB aracılığıyla da kendi işlerini de kurabiliyorlar" diye konuştu.

MAAŞIN YARISI DEVLETTEN

Elektrikçide çalışmaya başlayan Berat Başkoşan (17), "Hem çalışıp para kazanıyorum hem de diplomamı alıp üniversite gitmeyi düşünüyorum" dedi. Öğrenci maaşlarının yüzde 50'si devlet desteğiyle ödeniyor.

GELECEĞE DAHA GÜÇLÜ BAKIYORUM

Lise terk olan ve yeniden eğitime kazandırılarak kuaförlüğü öğrenen Seda Nur Hezer (18), şöyle konuştu: "Bir kadın olarak kendi ayaklarımın üzerinde durmak bana güç veriyor"