2020 Okul kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul, ortaokul ve lise kayıtları ne zaman?

Okul kayıt tarihleri gündemde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim takvimi, 81 ilin valiliğine gönderildi. 2020 2021 eğitim öğretim döneminde okullar 31 Ağustos'ta açılacak. Yaz tatili bu sene erken sona erecek öğrencilerden yeni kayıt yaptıracaklar için kayıtların ne zaman başlayacağı araştırılıyor. İlkokul, ortaokul ve lise kayıtlarına ilişkin son gelişmeler haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde 2020-2021 eğitim öğretim takvimini açıklandı. Buna göre okullar 31 Ağustos'ta açılacak. Çocuğu bu sene yeni okula başlayacak aileler okul kayıtlarının ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor. Ayrıca ortaokula ve liseye geçen öğrenciler için de kayıt tarihleri merak konusu oldu. Peki, İlkokul, ortaokul ve lise kayıtları ne zaman? 

E-okul kayıt sorgulama 2020: Çocuğum hangi okula gidecek?

İLKOKUL OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okulların açılacağı tarihin belli olması ile birlikte 1. sınıf kayıtları ve uyum süreci tarihleri de merak konusu oldu. Telafi, tamamlama ve uyum eğitimi, okulların açılmasıyla birlikte yeni ders yılının ilk üç haftasında gerçekleştirilecek. Ancak, 1. sınıf okul kayıt tarihlerine ilişkin tarih bilgisi henüz net değil. Kayıtların Ağustos ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

ORTAOKUL KAYITLARI NE ZAMAN?

İlkokulu bitirerek ortaokula kayıt yapacak öğrencilerin, kayıt tarihleri de açıklanmadı. Tarihler açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

Lise kayıtları LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. LGS sınav sonuçları 16 Temmuz'da MEB';n internet adresinde açıklanacak. Akabinde kayıt dönemine ilişkin tarihler de belli olacak.