Okul kayıtları ne zaman başlayacak? İlkokul ortaokul e okul kayıt sorgulama sayfası

Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği okul açılış tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ağustos'ta düzenlenen Bilim Kurulu toplantısıyla birlikte yeni eğitim döneminin nasıl olacağı hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, okulların online eğitim ile 31 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. Peki, okul kayıtları ne zaman başlayacak?

Okulların açılış tarihi, 2019-2020 eğitim yılının sona ermesinin ardından öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir heyecanla merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, okulların açılacağı tarihe ilişkin bir tavsiye kararını Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettikten sonra, Bakan Ziya Selçuk da MEB tarafından alınan kararı kamuoyu ile paylaştı. Bakan Selçuk, okulların online eğitim ile 31 Ağustos'ta başlayacağını söyledi. Peki, İlkokul ortaokul kayıtları ne zaman yapılacak?  

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 okul kayıtlarının ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak kayıtların 31 Ağustos tarihinde önce alınması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmeler gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

E OKUL KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

2020-2021 eğitim-öğretim dönemi, okul kayıt sonuçları, e-Kayıt sistemi üzerinden görüntülenebilecek. Çocuklarının kayıtlı oldukları okulu öğrenmek isteyenler, sisteme giriş yaparken TC no ve doğum yılı bilgilerini kullanacaklar. e-Okul kayıt sorgulama ekranı ile ilgili detaylar ise şöyle:

MEB’in e-Okul ekranından “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” başlıklı elektronik tablosundaki linke tıklayarak giriş yapılabilecek. Çıkan tabloda verilen giriş kodu bölümündeki rakam ve/veya harfi Giriş Kodu bölümüne yazdıktan sonra T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini gün/ay/yıl şeklinde tabloya girerek çocuğun kayıt edildiği okulun görüntülenmesi yapılabiliyor.

E OKUL KAYIT SORGULAMA

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Veliler, MEB’in //e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler.

Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz. İlkokula başlama yaşı hakkında detayları merak eden vatandaşlar, "2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları" ekranını kullanabilecek.