Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, içeriğinde ne var? Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ilişkin detaylar araştırılıyor. Dün Bakanlığın 2022 yılı bütçesine ilişkin konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, düzenlemeyle Türkiye eğitim tarihinde öğretmenlerin, ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacağını aktardı. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, içeriğinde ne var? Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin TBMM'ye geleceğinin altını çizerken, düzenlemeyle Türkiye'de öğretmenlerin, ilk kez kapsamlı meslek kanununa kavuşacağını belirtti. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, içeriğinde ne var? Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NEDİR, İÇERİĞİNDE NE VAR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriğine dair detaylı bilgiyi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi.

Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenliğin, bir kariyer mesleği olarak tanımlanabileceğini, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumluluklarının, gelişim temelli bir sistem içinde tanımlanacağını kaydetti.

Kariyer sistemindeki avantajları nedeniyle öğretmenlerin, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine yönelimlerinin de önemli oranda artacağına işaret eden Özer, "Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, inşallah bu ay içinde TBMM'ye gelecek. TBMM'de değerlendirilme sürecinde desteğinize olan inancımız tamdır. Sizlerin de destekleriyle bu bağlamda önemli bir eksikliği daha gidermiş olacağız. Bu süreçte destek ve katkılarınız için şimdiden tüm öğretmenlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve genç işsizliğin azaltılmasındaki en önemli katkıyı sağlayacak olan mesleki eğitimin, öncelik verdikleri en önemli alanlardan olduğunu vurgulayan Özer, "Mesleki eğitimin güçlendirilmesinde attığımız en önemli adım, iş dünyasının temsilcilerini eğitim süreçlerinin tamamına dahil etmektir. Artık sektör temsilcileriyle birlikte müfredatı güncelliyor, öğrencilerimizin işletmelerde beceri eğitimlerini ve öğretmenlerimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Tüm mesleki eğitim müfredatını güncelledik ve ulusal meslek standartlarıyla uyumlu hale getirdik. Attığımız bu sistematik adımlar, öğrencilerin mesleki eğitime yönelimlerini de artırdı." değerlendirmesini yaptı.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NE ZAMAN ÇIKACAK?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi henüz yok. Fakat Bakan Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hazırlıkları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yakın bir zamanda TBMM'ne sunulacağı müjdesini verdiğini hatırlattı.