Öğretmenler aşılanacak yüz yüze eğitim başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 15 Şubat'ta köy okullarında tam, 1 Mart'ta ilkokullarda seyreltilmiş, 8 ve 12'nci sınıflarda tam zamanlı yüz yüze eğitimin başlayacağını ve öğretmenlerin bu ay aşılanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan yüz yüze eğitim kararıyla ilgili detayları açıkladı:

Köy okullarında tüm kademelerde 15 Şubat’ta yüz yüze eğitim tam zamanlı başlayacak. Salgının seyrine göre uzaktan eğitime geçilebilecek.

15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullar da tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.

İLKOKULLARA 2 GÜN EĞİTİM

1 Mart Pazartesi günü ilkokullarda tüm sınıf düzeyleri yüz yüze eğitime başlayacak. İlkokul öğrencileri eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecek.

1 Mart Pazartesi sınav döneminde olan 8 ve 12’nci sınıflar da eğitime tam zamanlı olarak başlayacak. Destekleme Yetiştirme Kurslarına devam eden öğrenciler kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Lise öğrencilerinin birinci dönemden kalan sınavları mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu sınavların kapsamı 1 Kasım 2020’ye kadar işledikleri ders konularını içerecek.

Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerin kararına bağlı olacak. Öğrenci gelmediği zamanlarda devamsız sayılmayacak.

BU AY AŞILAMA BAŞLIYOR

Yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenlerin Kovid aşısı bu ay içinde yapılacak.

Salgının seyrine göre il bazında uzaktan eğitime geçilebilecek. Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir telafi programına başlanacak.