Öğretmen ataması var mı, ne zaman? MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı?

Öğretmen atamasına dair son açıklamalar yakından takip ediliyor. Konuya yönelik bilgiler paylaşan Bakan Özer, atamalarda önceliğin okul öncesi eğitime verileceğinin altını çizdi. Öğretmen ataması yapılacak mı, ne zaman? MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı?

Öğretmen ataması hakkında son açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Öğretmen ataması yapılacak mı, ne zaman? MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Öğretmen alımlarının yapılacağına dikkat çeken Bakan Özer, okul öncesi eğitime ağırlık verileceğini duyurdu.

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI, NE ZAMAN?

Öğretmen ataması yapılacak. Bakan Özer, "Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama 'atama olmayacak' spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak" dedi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmen atamalarına ilişkin soruya karşılık da şunları kaydetti:

"Öğretmen ataması mutlaka olacak. Bunu daha önceki televizyon programlarında açıklamıştım. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız da Kabine Toplantısı'ndan sonra 3 bin tane anaokulu 40 bin yeni ana sınıfı yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Elbette ki bu alanda ağırlık okul öncesi eğitime verilecek ama diğer alanlarda da mutlaka öğretmen alımı gerçekleşecek. Umut ediyoruz ki kısa süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız, takvimi de paylaşacağız."

MEB YENİ ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Öğretmen atama takvimi henüz yayınlanmadı. Detaylar gelince haberimizde yer alacaktır.