Öğretmen atamaları takvimi yayınlandı mı, ne zaman? Bu yıl kaç bin öğretmen ataması yapılacak?

Öğretmen atamalarına ilişkin detaylar takip ediliyor. Binlerce öğretmen adayı hayalini kurduğu işi yapmak için heyecanla MEB tarafından yapılacak olan açıklamaları bekliyor. Konuya yönelik son açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılmıştı. Öğretmen atamaları takvimi yayınlandı mı, ne zaman? Bu yıl kaç bin öğretmen ataması yapılacak?

Öğretmen atamaları hakkından son açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan gelmişti. Bakan Selçuk, sürecinin nasıl işlediğine yönelik açıklamalarını katıldığı televizyon programında yanıtlamıştı. Geçen yıl en fazla atama sınıf öğretmenliğinden olmuştu. Peki, Öğretmen atamaları takvimi yayınlandı mı, ne zaman? Bu yıl kaç bin öğretmen ataması yapılacak?

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2021 AÇIKLANDI MI?

Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama henüz netleşmedi. Öğretmen atamaları 2021 hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; atama takviminin kısa sürede netleşeceğini söyledi. Selçuk, müzakerelerin sürdüğünü belirterek, "Kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyorum. Her sene değişen zamanlarda ilan ediliyor. Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVIMI VE KONTENJAN LISTESI YAYINLANDI MI?

Öğretmen atama takvimi ve kontenjan listesinin atama tarihlerinden sonra belli olacağı tahmin ediliyor.

ATAMA SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Ziya Selçuk, "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabi bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı." dedi.

Ayrıca Selçuk, "Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçeyle ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağıyla ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık" şeklinde konuştu.

2020'DE KAÇ ÖĞRETMEN ATANDI?

2021 yılı Ocak ayında atama bekleyen adaylar, 2020 yılından en çok atama yapılan branş sıralamasını araştırmaya başlandı. Ocak ayı içerisinde açıklama bekleyen adaylar, atama açıklamasının hemen ardından başvuruların da yapılmasını öngörüyor.

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarının branşı 60 ayrı branştan seçildi. 2020 yılında 50 taban puanıyla binlerce öğretmenin ataması yapıldı. İşte 2020 yılında branş sıralamasına göre öğretmen atamalarının bazıları...

Sınıf öğretmenliği ataması 2831,

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801,

İngilizce öğretmeni ataması 1739,

Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518,

İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701 olarak verildi.