MEB öğretmen atamaları olacak mı?

Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı öğretmen atama takvimi ile ilgili güncel açıklamaları takip ediyor.

Öğretmen atama takvimi öğretmen adayları tarafından sıklıkla takip ediliyor. Başkan Erdoğan 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2021 BELLİ OLDU MU?

Öğretmen atamaları 2021 hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; atama takviminin kısa sürede netleşeceğini söylemişti. Selçuk, müzakerelerin sürdüğünü belirterek, "Kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyorum. Her sene değişen zamanlarda ilan ediliyor. Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" demişti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise 20 bin öğretmen atamasının önümüzdeki ay gerçeklştirileceğini duyurdu.

ATAMA SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Ziya Selçuk, "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabi bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı." dedi.

Ayrıca Selçuk, "Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçeyle ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağıyla ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık" şeklinde konuştu.