Öğrenim kredisi nedir, geri ödemeli mi? Öğrenim kredisi alabilirsiniz ne demek?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs, kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlarını görüntüleyen öğrencilerden kimisi ''Öğrenim kredisi alabilirsiniz.'' sonucu ile karşılaştı. Peki, Öğrenim kredisi nedir, geri ödemeli mi? Öğrenim kredisi alabilirsiniz ne demek?

KYK burs ve kredi sonuçları açılandı. KYK sonuçlarına göre öğrenim kredisi almaya hak kazanan adaylar bu ödeme ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Öğrenim kredisinin burstan ne farkı olduğunu öğrenmek isteyen binlerce öğrenci "Öğrenim kredisi nedir, geri ödemeli mi? Öğrenim kredisi alabilirsiniz ne demek?" sorularının yanıtını öğrenmek istiyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KİMLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK öğrenim kredisi ve devlet bursu ne kadar? Kredi ve burslar ne zaman yatacak?

KYK kredi ve burs sonuç sorgulama ekranı: KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı!

KYK yurt başvuruları ne zaman 2020? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

Kredi burs taahhütnamesi nedir? KYK burs taahhütnamesi ne anlama geliyor?