Öğrenciler için verimli bir yarıyıl tatili geçirmenin yolları... Kitap okuyun, yürüyüş yapın

Uzmanlar, öğrenciler için beslenmeden oyuna, spordan ödeve verimli bir yarıyıl tatili geçirmenin yollarını anlattı.

İki hafta sürecek tatilde öğrenciler gece geç saatlerde uyuyup geç uyanma hayalleri kurarken, ebeveynler ise çocuklarıyla hoşça vakit geçirmenin derdinde. Beslenmeden oyuna, spordan ödeve konunun uzmanları verimli bir tatil geçirmenin yollarını anlattı:

ÖDEV YÜKLEMEYİN

Eğitim Koçu Metanet Dalgül: Çocuklarınızın zihnine ödevlerle aşırı yükleme yapmayın! Ara tatiller öğrencilere zihnin odağını değiştirerek beyinlerini dinlendirmeleri için ayrılmış zaman dilimidir. Maalesef okullarda tatil ödevi olarak çok fazla ödev yükleniyor ve bu öğrencileri oldukça yoruyor. Tatilde ders çalışmak onları daha başarılı yapmaz! Aileyle vakit geçirmek için bazı mantık ve strateji, kelime oyunları oynayabilirler.

Dr. Hakan Özkul: Çocuklar tatilde öğün atlamamalı sabah kahvaltılarını mutlaka yapmalılar. Tatilde abur cubur ve fast fooddan uzak durulmalı. Bilgisayar, tablet ve televizyon önünde saatlerce hareketsiz kalınmamalı. Uyku düzeni aksatılmamalı, uyku süreleri kısaltılmamalı. Kalsiyum, vitamin ve mineral zengini ev yoğurdu, peynir ve süt mutlaka yenilmeli.

DOĞADA YÜRÜYÜŞ YAPIN

Psikolog Ayben Ertem: Kış tatili çocukların etkinlik yapmasına engel değildir. Kışa yönelik doğa aktiviteleri, sanat projeleri yapılabilir. Sıcak içecekler eşliğinde kitap okunabilir, kutu oyunları oynanabilir. Ekran başında ya da tablet, telefon elinde vakit geçirmek yerine aktivite/oyun, kitap okuma ve ders çalışmayı dengelemek gerekir.