OBP puan nasıl ve nereden hesaplanır? Hangi liseler OBP puanı ile alıyor?

OBP puan hesaplama yakından takip edilen konu başlıklarından oldu. Dün milyonlarca öğrencinin merak ettiği LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Henüz hiç bir yere yerleşemeyen adaylar birinci ve ikinci nakil başvurularını yapacak. OBP puan nasıl ve nereden hesaplanır? Hangi liseler OBP puanı ile alıyor?

OBP puanı ile alan liseler yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Milli Eğitim Bakanlığı dün LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjan listesi yayımlandı. Peki, OBP puan nasıl ve nereden hesaplanır? OBP ile alan liseler hangisi? İşte merak edilenler...

OBP PUAN NASIL VE NEREDEN HESAPLANIR?

Ortaöğretim puanı hesaplanırken diploma notu 5 ile çarpılır. Örneğin 100 diploma notuna sahip olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı da 500 olur. Buna göre en başarısız öğrencinin mezun olma notu 50 olabilir. Ortaöğretim Başarı Puanı genellikle 250 ve 500 arasında olabilir. Yerleştirme puanlarına ise her bir aday için hesaplanan OBP'nin 0.12'si eklenebilir.

Buna göre bir hesaplama yöntemine de dikkat edilmelidir. Ortaöğretim Başarı puanı hesaplanırken dikkate alınması gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle diploma notunun hesaplanması gerekir. Diploma notu hesaplanırken tüm sınıflar eşit derecede etki ediyor.

OBP İLE ALAN LİSELER HANGİSİ?

Sınavsız alan liseler için öğrenciler ortaokul başarı puanlarına bakacaklar Ortalamaya bağlı olarak öğrenci olan okulların puanları değişiklik göstermektedir.

YERLEŞTİRME NAKİL BAŞVURU TAKVİMİ 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 202

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

LGS nakil tarihleri 2021! LGS 1. ve 2. nakil başvuruları ne zaman?

MEB e-okul lise sorgulama sayfası 2021: Hangi liseye yerleştiğimi nasıl öğrenirim?

LGS tercih kılavuzu 2021 burada! MEB LGS tercih kılavuzuna nereden bakılır?

LGS 2. tercihleri 2021 ne zaman? MEB LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılacak?