Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplama nasıl yapılır? OBP nedir, nasıl hesaplanır?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) YKS tercihlerinde kilit rol oynuyor ve başarı sıralamasını etkiliyor. 3 oturum halinde yapılacak olan YKS'nin ilk oturumu yarın gerçekleştirilecek. Adaylar şimdiden puan hesaplamasına girişmeye başladılar. OBP hesaplama ile ilgili detaylı bilgilendirmeleri haberimizden bulabilirsiniz.

Başarı sıralamasını üst sıralara taşımak için OBP verilerinin katkısı oldukça büyük. İlk oturumu yarın yapılacak olan YKS için geri sayım başladı. Adaylar ise şimdiden yerleştirme puanı hesaplaması yapmaya başladılar. Yerleştirme puanının hesaplamasında ise OBP bilgisine sahip olmak gerekiyor. OBP hesaplama için gerekli tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

YKS'de kalem ve silgi veriliyor mu 2020? YKS için gerekli belgeler neler?

OBP NEDİR?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) her aday için mezun olduğu okul, mezun olduğu yıl ve diploma notu ile mezun olduğu okulun ilgili yıla ilişkin Diploma Notu İstatistikleri kullanılarak hesaplanır. OBP’lerin hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma notu yerine not ortalaması kullanılır.

ÖSYM OBP HESAPLAMA FORMÜLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

OBP HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülmektedir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olmaktadır.

TYT, AYT, YDT sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplaması için detaylı formülleri ve bilgilendirmeleri ÖSYM'nin OBP hesaplama sayfasından inceleyebilirsiniz. İlgili link haberimizin içerisine eklenmiştir.