Müfredat sadeleşiyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin, müfredat değişikliği planladıklarını belirterek, “Çocuklarımıza gereksiz bir bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerde sadeleşme olacak” dedi.

AA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmen atamalarıyla ilgili "Mülakat kalktı mı?" sorusu üzerine Tekin, yasa gereği öğretmen atamalarında mülakatın olması gerektiğini, herhangi bir yasal değişiklik olmadığı için mülakat sisteminin zaten devam ettiğini vurgulayarak, "Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur" ifadesini kullandı.

TÜM SINIFLARI KAPSIYOR

Müfredatta değişikliğe gideceklerini açıklayan Tekin, "Aralık ayı içerisinde konuyu kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Müfredat sadeleşecek ve derslerin tamamında olacak" dedi.

KONU TEKRARI BİTECEK

İlkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konuların olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, "Hemen hemen tüm kademelerde tekrar eden konular, kazanımlar var. Öncelikle bunları sadeleştirmek veya çıkarmak üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. İkinci husus ise bazı konular da var ki pedagojik usullerle anlatılmıyor. Yani lisede anlatılan konu ya da ilkokulda anlatılan konu birbirini tamamlamıyor. Bu bir sarmaldır. Hep söylüyoruz, müfredat hem çok ağır hem de çok fazla konu olduğundan öğretmenlerimiz konuları yetiştiremediklerinden yakınıyorlar" ifadelerini kullandı.