MSÜ tercihleri yapılacak mı? Mülakat tarihleri açıklandı mı?

Ölçme ve Seçme Merkezi tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavları geçtiğimiz ay yapıldı. Adaylar ÖSYM'nin resmi sitesinden sınav sonuçlarını 2 Temmuz tarihinde öğrendi. Üniversiteler için yapılan başvuruların ardından MSÜ tercihleri yapılacak. Fiziki yeterliliğinde önemli sayıldığı MSÜ tercihlerinde adaylardan belli kriterleri taşıması bekleniyor.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavları 14 Haziran'da yapıldı. Adaylara 120 soru için 135 dakika verildi. ÖSYM tarafından açıklanan sınav sonuçlarının ardından MSÜ tercihleri yapıldı. Askeri öğrenci alacak üniversiteler, MSÜ mülakatları düzenliyor ve fiziki yeterlilik sınavlarını alınıyor. MSÜ tercihlerinden sonra adaylara fiziki ve kişilik değerlendirme testleri yapılacak.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

 MSB Milli Savunma Üniversitesi 2020 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 20 Temmuz - 04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

MSÜ İKİNCİ AŞAMA NASIL OLACAK?

a) Evrak Kontrolü:

2’nci seçim aşamalarına çağrılan adayların, T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı bulunan kimlikleri ile internette yayımlanan ve 2’nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getirmeleri gereken belgeleri tam olarak getirip getirmedikleri, getirilen belgelerin adayların internet üzerinden başvuru sırasında beyan ettiği bilgileri doğrulayıp doğrulamadığı kontrol edilir. Yapılan kontrolde başvuru koşullarını sağlamadığı tespit edilen adaylar seçim aşamalarına katılamazlar.

b) Fiziki Değerlendirme:

Aday öğrencilerin değerlendirilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde yer alan boy ve kilo sınırları esas alınır. Ölçümler mutlaka ayakkabısız yapılacaktır. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar başvuru şartlarını taşımadığından seçim aşamalarına katılamazlar. Bu aşamada elenen adayın itirazı kabul edilir ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilir.

İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlar kesindir ve tekrar itiraz edilemez. Askeri Öğrenci Adayları için Boy-Kilo Sınırları TABLO-2’de gösterilmiştir. Hava Harp Okulu adayları için uygulanacak boy-kilo sınırları anılan tablodaki 165 cm -190 cm (dahil) arasında olacaktır.

c) Kişilik Değerlendirme Testi:

Adayların kişilik özelliklerini belirlemek, mülakat aşamasına destekleyici veri sağlamak amacıyla kullanılır, test sonuçlarına göre eleme yapılmaz.

MSÜ 2020 taban puanları açıklandı! Askeri Öğrenci Temini taban ve tavan puanları kaç?