MSÜ tercih yapma için son gün ne zaman?

Sınava giren adaylar MSÜ tercih yapma işlemlerini sürdürüyorlar. 14 Haziran'da gerçekleştirilen sınavda toplamda 120 soru soruldu. Adaylara 120 soruyu çözmeleri için ise 135 dakika süre verildi.

MSÜ tercih yapma işlemleri devam ediyor. Adaylar, belirlenen tarihler içerisinde tercihlerini tamamlamak zorundalar; aksi takdirde ikinci seçim aşamasına katılamıyorlar. 

MSÜ TERCİH YAPMA 2020

Açılımı Milli Savunma Üniversitesi olan MSÜ, Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı olarak da biliniyor. Bu sınavdan yeterli puanı alan adaylar Milli Savunma Üniversitesi'nde okumaya ardından da Milli Savunma Bakanlığı'nda görev almaya hak kazanıyorlar.

MSÜ sınav tercihleri için ise 1-26 Haziran tarih aralığı belirlendi. Adaylar tercihlerini belirlenen tarihlerde "https://personeltemin.msb.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Konuya ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde oldu;

“ÖSYM Başkanlığınca 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, 01 -26 Haziran 2020 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir (Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.)”