MSÜ tercihleri nasıl ve nereden yapılıyor? MSÜ tercih kılavuzu yayınlandı!

Büyük bir heyecanla beklenen MSÜ tercihleri için açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, MSÜ askeri öğrenci aday tercih işlemleri 30 Nisan'dan itibaren 19 Mayıs'a kadar sürecek. MSÜ tercih kılavuzu yayınlandı mı? MSÜ tercihleri nasıl ve nereden yapılır? gibi soruların yanıtları tüm adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde (MSÜ) eğitim alacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen, Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2021-MSÜ) sonuçları geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Sonuçların ardından gözler tercihlerin yapılacağı tarihe çevrildi. MSÜ tercih kılavuzu yayınlandı mı? MSÜ tercihleri nasıl ve nereden yapılır? gibi soruların yanıtları tüm adaylar tarafından merak konusu oldu.

Milli Savunma Üniversitesi tercihleri için kılavuz yayınlandı. Personeltemin.msb adresinde yayınlanan kılavuzda adayların dikkat etmesi gereken hususlar paylaşıldı.

MSÜ tercih kılavuzu 2021 yılında Milli Savunma Üniversitesi için tercih yapacak olan adayların dikkat etmesi gereken hususları gösterdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlarla adaylar tercihlerini kullanabilecekler.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 04 Nisan 2021 tarihinde yapılan 2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2021-MSÜ) başvuru yapan, sınav ücretini yatıran ve 2021-YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecektir.

MSÜ TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 30 Nisan (saat 10:00'dan)-19 Mayıs 2021 (saat 23:59'a kadar) yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Harp Okulları için 2021-YKS Sayısal, Eşit Ağırlıkve Sözel'den Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek taban puanın %90'ını almış olmak şartıylakendi aralarında sıralanarak kontenjanın % 5'i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5'lik kontenjanın dışında tutulurlar.

HESAPLAMALAR NASIL YAPILIR?

Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.