Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne zaman, kaç gün kaldı? MSÜ sınav yerleri 2021 açıklandı mı?

MSÜ sınav yerleri için detaylı arama yapılıyor. Başvurularını eksiksiz şekilde tamamlayan adaylar, şimdi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 4 Nisan tarihinde yapılacak olan sınavı bekliyor. Sınav saat 10:15 itibarıyla başlayacak ve toplamda 135 dakika süre verilecek. MSÜ sınav yerleri 2021 açıklandı mı? ÖSYM MSÜ sınavı ne zaman, kaç gün kaldı? MSÜ sınav yerleri için detaylar haberimizde.

MSÜ sınav yerleri gündemde yer almaya devam ediyor. 4 Nisan tarihinde yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için son başvurular 3 Mart 2021 tarihinde alındı. Adaylara 120 soru sorulan sınavda 135 dakika süre verilecek. Peki, MSÜ sınav yerleri 2021 açıklandı mı? ÖSYM MSÜ sınavı ne zaman, kaç gün kaldı? İşte MSÜ sınav yerleri hakkında tüm detaylar...

MSÜ SINAV YERLERİ 2021 AÇIKLANDI MI?

MSÜ sınav yerleri henüz açıklanmadı. Sınava bir hafta kala ÖSYM sistemi üzerinden açıklanması bekleniyor. Konu hakkında detaylar geldikçe haberimize ekleyeceğiz.

MSÜ SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Yayınlanan kılavuzda konuya dair detaylar şu şekilde: Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

MSÜ SINAVININ UYGULANMASI

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

DİKKAT: Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına; sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgesi ile Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslı kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklardır. Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı/pasaportunun aslını (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen "Geçici Kimlik Belgesi" de geçerlidir.) sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk olarak adayların kimlik kontrollerini yapacak ve Sınava

Giriş Belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak; üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.