MSÜ geç başvuru ücreti 2021 ne kadar? MSÜ 2021 ne zaman?

MSÜ 2021 başvuruları 27 Ocak - 23 Şubat tarihleri arasında kabul edildi. Bu tarihler arasında başvurusunu gerçekleştiremeyen adaylar MSÜ geç başvuru ne zaman, ücreti ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. MSÜ 2021 sınavı ve başvurusuna dair tüm detayları sizler için derledik...

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için başvurular 23 Şubat'ta sona erdi. Bu tarihe kadar başvurusunu tamamlayamayalar MSÜ geç başvuru ne zaman, geç başvuru ücreti ne kadar? MSÜ 2021 ne zaman yapılacak? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. MSÜ 2021 başvurularına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz...

MSÜ GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN, ÜCRETİ NE KADAR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) açıkladığı sınav takvimine göre, MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 2021 etabı geç başvuruları 3 Mart'ta alınacak. Söz konusu başvuru, aynı gün 23:59'da sona erecek.

MSÜ sınav ücreti 2021 yılı için 110,00 TL olarak açıklandı. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, % 50 artırımlı olarak aynı gün ödenmesi gerekiyor.

MSÜ 2021 NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 2021 etabı 4 Nisan tarihinde yapılacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

MSÜ SINAVI NASIL YAPILIYOR?

Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre veriliyor.

MSÜ SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.