Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Özel okullarda yüz yüze ‘destek' yasak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek” dedi, ihlal edenlere ceza uygulanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk “destekleme ve yetiştirme kurslarına” ilişkin açıklamada bulundu. Bazı okulların destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime başladığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Selçuk, “Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak” ifadesini kullandı.   

KRONİK ÇOCUKLARA MOBİL EĞİTİM OLABİLİR

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye’de 250-300 bin arasında kronik hastalığı bulunan çocuk olduğunu ifade ederek, şu öneride bulundu: “Çocuk yaş grubunda, bir yan hastalığı olanların tablosu çok ağır oluyor. Kronik hastalığı olan çocukların eğitimleri, mobil eğitim sistemine dönüşmeli. Geri kalan çocuklar okula devam edebilirler.”