AKŞAM GAZETESİ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl öğretmen istihdam süreci ile ilgili köklü bir değişiklik yaptıklarını hatırlattı. Öğretmenlik Mesleği Hakkında Kanun'la birlikte Milli Eğitim Akademisi'ni de kurduklarının altını çizen "Öğretmen adaylarımız artık KPSS'ye girmeyecek" dedi. 2025 yılı için bakanlığa tahsis edilen 25 bin öğretmen alımını ikiye ayırdıklarını kaydeden tekin şöyle devam etti: "2024 KPSS'sine giren arkadaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması için 15 bin kadroyu onlara ayırdık. Temmuz ayında yapılacak Akademiye Giriş Sınavı'yla (AGS) aramıza katılacak arkadaşlarımız için ise 10 bin kadro ayırdık. Engelli 1351 öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Bu yıl KPSS ile alımı yapılacak 15 bin kadro için mülakat yapılacak, AGS ile öğretmenlerin istihdamında mülakat mekanizması kalkıyor."
4+4+4 KALKACAK MI?
"Daha önce 4+4 olan zorunlu eğitim 2011'de 4+4+4'e çıktı. Böylece ortaöğretimde okullaşma oranı %60'lardan %90'lara çıktı. Mesleki eğitim için STK'lar şimdi bunu tartışıyor ancak şu an için 12 yıllık eğitimle ilgili bir karar söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızla, istişare ederiz ve ondan sonra bir karar almamız gerekirse alırız."
Bakan Tekin okulların erken tatil edilmesinin gündemlerinde olmadığını söyledi. İstanbul'da 6,2'lik depremin ardından yapılan denetimlerde 3'ü tarihi 4 okul binasının boşaltıldığını belirten Tekin, "2002'den sonra yapılan okullarımızda hasar yok" dedi.