Meslek liseleri marka üretiyor

Mesleki eğitim kurumlarının patent ve marka tescili başvurularında rekor artış kaydedildi. Milli Eğitim Bakanı Özer, “Ocaktan bu yana başvuru sayısı 10 kat arttı” dedi.

Türkiye'de mesleki eğitim destekleniyor, üretimin ana halkasını oluşturan ara eleman ihtiyacı bu eğitim kurumlarından sağlanıyor. Her meslek lisesi ise kendine özgü ürünler geliştirerek ekonomiye katkıda bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının buluş içeren özgün çalışmaların, projelerin, yeni ürünlerin ve tasarımların fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması amacıyla okullarda bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Özer, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikri mülkiyet ve sınai haklar çalışmaları kapsamında başvuru sayısında rekor artış sağlandığını belirterek, "Bu yılın ocak ayında 1097 olan başvuru sayısı on kat artarak 10 bin 61'e, 221 olan ürün tescil sayısı da 6 kat artarak 1389'a yükseldi" bilgisini verdi ve şöyle devam etti.

ÖZELLİKLE TERCİH EDİLİYOR

"Akademik olarak başarılı öğrencilerin meslek liselerini tercih etmeleri, mesleki eğitimdeki AR-GE çalışmaları ve inovatif yaklaşımlarla sektörle yapılan işbirliği neticesinde artık meslek liselerinde patent, faydalı model, marka, tasarım tescili olduğu bir dönem yaşıyoruz."