Özel okul teşvik sonuçları 2017 MEB sayfası sorgulama

Özel okul teşvik sonuçları 2017 bugün açıklandı. Sonuçlar meb.gov.tr internet sitesi üzerinden açıklandı.

Teşvik başvurusu için tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, bugün Bakanlığın internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Ardından aynı gün içinde öğrencilerin tercih işlemleri başlayacak. Tercih süresi 14 Eylül tarihine kadar devam edecek. 

ÖZEL OKUL TEŞVİK TUTARI NE KADAR YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR-TIKLA ÖĞREN 

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Özel okul teşvik başvuruları ne zaman açıklanıyor?

Teşvik başvurusu için tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, bugün Bakanlığın internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Ardından aynı gün içinde öğrencilerin tercih işlemleri başlayacak. Tercih süresi 14 Eylül tarihine kadar devam edecek. 15 Eylül'de yerleştirme sonuçları açıklanacak. 15 ve 22 Eylültarihleri arasında nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamada, velilerin e-klavuzda yer alan takvimi dikkatle incelemeleri, destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin kayıtlı oldukları okulların müdürlüklerine, bir okulda kaydı olmayan okul öncesi öğrenci velilerinin ise okul öncesi eğitimi yapılan resmi ya da özel okula aday veya kesin kayıtlarını yaptırarak müracat edebilecekleri duyuruldu. Öğrencilerin eğitim ve öğretim desteği kapsamında 15 tercih hakkı bulunuyor. Kayıt yaptırmayı düşündükleri okulların kayıt ücretleri ve tüm şartları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra tercih yapmaları önemle tavsiye ediliyor.

 

Tablo-1: Eğitim Öğretim Desteği Verilen Okul Türleri, Destek Tutarları ve Öğrenci Sayıları İlk defa destek verilecek öğrenci sayısı 6000 olmak üzere Okul Öncesi Eğitim Kurumu Destek Tutarı 2.060.00 TL, ilk defa destek verilecek öğrenci sayısı 15000 olmak üzere İlkokul Destek Tutarı 3.680.00 TL, ilk defa destek verilecek öğrenci sayısı 15000 olmak üzere Ortaokul Destek Tutarı 4.280.00 TL, ilk defa destek verilecek öğrenci sayısı 15000 olmak üzere Lise Destek Tutarı  4.280.00 TL, ilk defa destek verilecek öğrenci sayısı 24000 olmak üzere Temel Lise Destek Tutarı 3.680.00 TL olarak belirlenmiştir.

TEŞVİK HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor. Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor.