TEOG 2. nakil sonucu belli oldu

Milyonlarca öğrencinin merak ettiği konuların başında gelen MEB TEOG 2. Nakil sonuçları sorgulama ekranı meb.gov.tr adresi üzerinden adaylara açıldı TEOG 2'nci nakil sonuçları bugün belli oldu.

TEOG lise nakil sonuçları açıklandı. MEB bugün lise 2'nci nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları listesini meb.gov.tr'den bugün saat 10.00'da açıklandı. Lise nakil başvuru yapanlar nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları bu sayfada sizlerle. daylar MEB tarafından belirlenen tarihlerde nakil başvurularını yapacaklar ve Pazartesi günleri başlayan nakil başvuruları Cuma günü son bulacak. Pazartesi günleri ise Nakil sonuçları açıklanacak. TEOG’da nakil uygulaması için yine e-okul üzerinden bireysel olarak tercih yapabilirsiniz. Ancak tercihlerinizi herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz olur. Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. TEOG nakil tarihleri MEB tarafından açıklanarak istenilen okula "boş kontenjan hakkı üzerinden" E-Okul sitesinden yapılabilecek. 

Lise 2'nci nakil sonuçları sorgu ekranı ve lise boş kontenjanları listesi 29 Ağustos 2016 için yukarıdaki ekrana tıklayınız.

LİSE 3. NAKİL BAŞVURULARI BUGÜN

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak. Adayların başvurularını mezun oldukları okula yapması gerekiyor. Ağustos’taki üç nakil döneminde de adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabiliyor. Ancak uzmanlar yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söylüyor. Uzmanlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanları dolan okullara da, adayların  yazabileceğini söylüyor. Çünkü okullar arasında geçişler mümkün olduğu için, her an kontenjanlarda boşluklar oluşabilir.