MEB telafi eğitimi programı 2020 burada! 31 Ağustos- 4 Eylül telafi eğitimi programı yayınlandı!

31 Ağustos- 4 Eylül telafi eğitimi programı yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, resmî eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve eğitimler üç hafta sürecek. 21 Eylül'de seyreltilmiş model ile yüz yüze eğitim başlayacak.

MEB telafi eğitimi bugün uzaktan eğitim ile başladı. Koronavirüs salgını nedeni ile geçtiğimiz yılın ikinci dönemine evden uzaktan eğitim ile devam eden öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının ilk 3 haftasında uzaktan eğitim görecekler. Dersler, MEB telafi eğitimi programına göre işlenecek. İşte 31 Ağustos- 4 Eylül telafi eğitimi programı..

MEB TELAFİ EĞİTİMİ PROGRAMI

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ile yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirerek, "Canlı sınıfla ilgili imkânlarımızı başlangıca göre asgari 10-12 kat artırıyoruz. Erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklarımızın kotaları iki katına çıkarılıyor. Hiçbir çocuğumuzu ve öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız. 21 Eylül'de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız." dedi.

Bakan Ziya Selçuk, koronavirüsün bütün dünyanın problemi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: "Bugün elimizdeki en gerçekçi, en güçlü araç, 31 Ağustos için söylüyorum, uzaktan eğitim. Uzaktan eğitim iyiydi kötüydü meselesi değil, uzaktan eğitimi en iyi şekilde nasıl kullanırız, bizim derdimizin adı bu. Biz uzaktan eğitime sahip çıkıyoruz ve 31 Ağustos itibarıyla bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yüz yüze eğitimin elbette çok daha işlevsel olduğunu biliyoruz. Ama şu anda mümkün değilse de uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermek istiyoruz. Avrupa'da ülkelerin tamamına yakını okulları açtı, açıyor ama bizim bu süreçte kendi ülkemize özgü, kendi riskimize özgü hesaplamalarımızı yapmamız lazım ki yapıyoruz. Bu çerçevede şu anda uzaktan eğitim çok daha kıymetli ve buna bütün velilerin sahip çıkması lazım." Bakan Selçuk, çocukların ölçme değerlendirme açısından da uzaktan eğitimden gördükleri konularla ilgili sorumluluk sahibi olacaklarını belirterek, "O yüzden de uzaktan eğitim, altyapının daha zayıf olduğu mart ayındaki gibi algılanmıyor tarafımızca. Biz bugün uzaktan eğitimi çok daha güçlendirilmiş, niteliği uluslararası standartlara taşınmış bir yer olarak görüyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimizin eksiğini gidermek için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime geçişle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: "Bilim Kurulu üyelerine sorular yöneltiliyor. Bu soruların cevabı soruluyor. Bizim de tavsiyesine uyduğumuz, kararlar aldığımız, Kuruldan ya da Sağlık Bakanlığından söz ediyoruz. Bu soruyu sorduğunuzda bunun çok net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı ve o günkü koşullara bağlı olarak bunun, sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor. Böyle bir durumda 3-2 sene önce şunu net olarak söylüyorduk; 'Okullar, şu tarihte açılacak, ara tatil şu dönemde olacak' diyebiliyorduk ama şimdi bunun Milli Eğitim Bakanlığının tek başına karar alıp da söylemesi diğer kurum ve kuruluşlarla paydaşlarla iş birliği içinde alınabilecek bir karar olmasından dolayı mümkün değil. Ama prensipler belirlenmeli."