Sözleşmeli bilişim personeli alımı başvurular ne zaman? MEB sözleşmeli bilişim personel alımı şartları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli bilişi personeli alımı yapacağını açıkladı. Resmi internet sitesinde yayınlanan ilanda personel alımında KPSS sınavından en az 70 puan ve yabancı dil puanını gösteren belgeler istenilen şartlar arasında yer alıyor. Peki, Sözleşmeli bilişim personeli alımı başvurular ne zaman? MEB sözleşmeli bilişim personel alımı şartları neler?

Sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden yayınlandı. Elektronik ortamda alınacak olan başvurular için KPSS ve YDS puan şartı aranıyor. Belirtilen tarihler arasında başvurularını yapan adaylar, sözlü sınava çağırılacaklar. Adaylardan her bir pozisyon için istenilen belge ve sertifikalarının olması başvurularda önem arz etmektedir. Sözleşmeli bilişim personeli alımı başvurular ne zaman? MEB sözleşmeli bilişim personel alımı şartları neler?

SÖZLEŞMELI BILIŞIM PERSONELI ALIMI NE ZAMAN?

26-30 Nisan 2021 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, istenilen belgeler elektronik ortamda sisteme eklenecektir.

Elektronik ortamda yapılan başvurulardan ilgili Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca yapılacak olan sıralamaya göre sözlü sınava çağrılacak adaylara ilişkin liste 18 Mayıs 2021 tarihinde www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tryegitek.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

SÖZLEŞMELI BILIŞIM PERSONELI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Elektronik ortamda eklenen belgeler incelendikten sonra genel ve özel şartları sağlayan adaylardan KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (belge ibraz etmeyenlerin puanı 0 (sıfır) olarak kabul edilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak;

Kıdemli Ağ ve Bilgi Güvenliği Uzmanı 10 (on) aday,

Kıdemli Sistem Çözüm Mimarı 10 (on) aday,

Kıdemli Yazılım Uzmanı (JAVA) 10 (on) aday,

Kıdemli Ağ (Network) Altyapı Ve Konfigürasyon Uzmanı 10 (on) aday,

Sistem Yöneticisi (Unix) 10 (on) aday,

Raporlama, Veri Ambarı Uzmanı 10 (on) aday,

Yazılım Önyüz (Front-End) Uzmanı 10 (on) aday,

Ağ (Network) Uzmanı 30 (otuz) aday, sözlü sınava çağırılacaktır.

Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu

kişilerin tamamı sözlü sınava kabul edilecektir. Sözlü sınav sonucunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alan adaylar arasından puan sırasına göre, yukarıda ilan edilen personel pozisyon sayısı kadar aday asil olarak ilan edilecektir.

SÖZLÜ SINAV TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Sözlü sınav konuları pozisyonlara uygun olarak yukarıdaki özel şartlarda belirtilen tüm konulardır.

Sözlü sınav T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Hizmet binasında yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sınav tarihi resmi internet sitesinden (www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr- yegitek.meb.gov.tr) ilân edilecektir.