Parasız yatılı sınav sonuçları heyecan ile bekleniyor

PYBS sınav sonuçları 10 Haziran'da sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını heyecan ile bekliyor. Ülke genelinde 913 bin 727 öğrencinin başvurduğu PYBS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da ''www.meb.gov.tr'' adresinden açıklanacak.

PYBS ve İOKBS sınav sonuçlarını adaylar büyük bir merak içinde bekliyor. Daha çok maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin girdiği bu sınav aileler için de büyük bir önem arz ediyor. PYBS sonuçları, meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecek.  2017 PYBS sınavı için merakla beklenen açıklama MEB tarafından daha yapılmadı.

PYBS 2017 SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

PYBS 2017 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

PYBS 2017 SINAV SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığınca, (MEB) 10 Haziran'da düzenlenen 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav (İOKBS) sonuçlarının yarın açıklanacağı bildirildi. Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamaya göre, İOKBS sonuçları yarın "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek. Sınav, yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

PYBS SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

8inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca İOKBS’ ye katılmayacaklardır. 8 inci Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur.