MEB kazanım değerlendirme uygulaması nedir? MEB kazanım değerlendirme uygulaması sonuçları ne zaman açıklanır?

MEB kazanım değerlendirme uygulaması ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Son dakika açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün yaptığı açıklamada bugün başlayacak önemli bir uygulamayı duyurdu. MEB kazanım değerlendirme uygulamasının belli sınıflar için başlatılacağını açıkladı. Peki, MEB kazanım değerlendirme uygulaması nedir? MEB kazanım değerlendirme uygulaması sonuçları ne zaman açıklanır?

MEB kazanım değerlendirme uygulaması, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları sonrasında yoğun olarak araştırılıyor. Bakan Özer dün yaptığı açıklamasında "Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz." dedi. Buna göre uygulama bugün başlıyor.

MEB KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI NEDİR?

Bakan Özer "26 ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak." dedi.

Bakan Özer "Sistemimizde kayıtlı 850 bin sınıf var ve bugün itibariyle sadece bin 817 sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmiş" dedi.

"4 BUÇUK MİLYON ÖĞRENCİMİZ KATILACAK"

Özer, "Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak" diye konuştu.