MEB görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için giriş belgeleri yayımlandı. Adaylar, sınav giriş belgelerini MEBBİS adresi üzerinden temin edecek. Koronavirüs salgınından dolayı ertelenen sınavlar arasında yer alan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için başvurular 4 ve 9 Şubat tarihleri arasında yapıldı. Peki, MEB görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ne zaman? Görevde yükselme sözlü sınavı 2021 hangi gün?
MEB GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI NE ZAMAN?
MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği sınavı 2 ve 4 Mart tarihinde online olarak yapılacak.
GÖREVDE YÜKSELME UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMDA
Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna yayımlanan duyuru şu şekilde: "Adaylar, sınav giriş belgelerine https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine kişisel kullanıcı ve şifreleri ile giriş yaparak Başvuru İşlemleri --> Genel Bilgiler --> Rapor Al sayfasından erişebileceklerdir."
SINAV NASIL YAPILACAK?
1‐ Adaylar, aynı branştan/unvandan aynı oturumda sınava katılacak şekilde öncelikli olarak görev yaptıkları ilde bulunan e‐sınav merkezlerinde sınava katılacaklardır. Ancak branş/unvan bazında aday sayısının ilde bulunan e‐sınav salonlarının kapasitesinden fazla olması durumunda, adaylar tercih ettikleri farklı ilde bulunan e‐sınav merkezlerinde sınava alınabilecektir. Adayın sınav yerinin belirlenmesi için, e‐sınav merkezlerinin bir oturumluk kontenjan sayısının aşılması durumunda kullanılmak üzere adayın görev yaptığı il, asıl sınav merkezi olmak üzere ayrıca üç yedek sınav ili seçmesi sağlanacak, ayrıca kendilerinden "Görev yaptığım ilde bulunan e‐Sınav merkezinin oturum kontenjanının dolması hâlinde yol masrafı ve yevmiye giderlerimin karşılanması şartıyla Bakanlıkça belirlenen il dışı merkezde sınava girmeyi kabul ediyorum." şeklinde beyanda bulunacaklardır.
2‐ Görev yaptığı ilde bulunan e‐sınav salonlarına yerleştirilemeyen adaylar tercih ettikleri farklı bir ilde sınava katılmaları durumunda, adayların yol masrafı ve yevmiye giderleri bağlı oldukları merkez teşkilatı birimleri ve il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından karşılanacaktır.
3‐ Adayların sınava katılacakları tarih ve oturum saatleri, başvuruların tamamlanmasından sonra aynı branştan/unvandan sınava girecek adaylar aynı oturumda olmak üzere, aday sayısı ve ilde bulunan e‐sınav salonlarının kapasiteleri dikkate alınarak belirlenecek; aday kimlik bilgileriyle adayın fotoğrafı, sınava katılacağı branş/unvan, sınav merkezi, sınav tarihi, oturum saati vb. bilgileri sınav giriş belgesinde yer alacaktır.
4‐ Adaylar, sınav giriş yeri belgesinde belirtilen sınav/oturum saatinden en geç 30 dakika önce sınav yapılacak merkezde hazır bulunacaklardır.
5‐ Adaylar, geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ile sınava alınacaklardır.
6‐ Sınav/oturum başlama saatinden itibaren 15 dakika içinde gelen aday/adaylar sınava alınır, ancak bu aday/adaylara ek süre verilmez. Adaylar, sınav/oturum başladıktan sonra ilk 15 dakika hiçbir nedenle salondan dışarı çıkamaz. Bu sürelerin uygulanmasında e‐sınav salonunda bulunan sınav görevlilerine ait bilgisayardaki sistem saati baz alınır. Mücbir sebeple bir adayın salondan ayrılması durumunda geç gelen aday/adaylar sınava alınmayacaklardır.
7‐ Sınav başladıktan sonra salondan ayrılan aday/adaylar tekrar sınav salonuna alınmayacaklardır.
8‐ Adaylara, eşit puan ağırlıklı toplam 50 adet çoktan seçmeli (5 (beş) seçenekli) soru sorulacaktır. Sınav, sınav takviminde belirtilen tarihlerde 75 (yetmiş beş) dakikalık oturum hâlinde düzenlenecektir.