EKYS sonuçları 2021 için geri sayım başladı! EKYS sınav sonucu için tarih verildi mi?

5-11 Şubat 2021 tarihleri arasında başvuruları alınan MEB-EKYS sınavı bugün gerçekleştirilecek. Okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenecek olan sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak. MEB EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKYS sınavı kaç dakika sürüyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) bugün gerçekleştiriliyor. Söz konusu sınav 14 Mart pazar günü 50 il, 52 sınav merkezinde uygulanacak. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru sorulacak. Adaylar, sınav binalarına girişte HES kodu bilgisi ve sınav giriş belgeleri ile sınava katılım sağlayacak. Peki, MEB EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKYS sınavı kaç dakika sürüyor? İşte tüm merak edilenler...

MEB EKYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavlar pandemi önlemleriyle birlikte yüz yüze olarak yapılıyor. Sonuçlar ise ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden açıklanacak. Adayların adreslerine ise yazılı sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden TC Kimlik numaraları ve e-Devlet veya ÖSYM şifreleriyle sonuçlara ulaşabilecekler. Sonuçların en zaman açıklanacağı ise henüz bilinmiyor.

EKYS SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Sınav saat 10.15'te başladı. 80 sorudan oluşan EKYS 150 dakika sürecek. Sınav saat 12.45'te sona erecek.

SINAVDA KOVİD-19 ÖNLEMLERİ!

ÖSYM, Kovid-19 salgınına karşı sınav tedbirleri alacak. Bu kapsamda, sınav binalarının detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek.

Kovid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak.

İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebilecek.

Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek.