BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB Bilim ve Sanat Merkezi sınavı belli oldu mu?

Açılımı Bilim ve Sanat Merkezi olan BİLSEM sınavları her yıl düzenleniyor. Grup tarama testi sınavları daha önce tamamlanmıştı ve sonuçların da 2 Nisan'da açıklanması bekleniyordu. Pandemi süreci işlemlerin aksamasına sebebiyet verdi. BİLSEM sınav sonuçları ile ilgili güncel duyurular ise internet sitesi vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılıyor.

Her yıl düzenlenen BİLSEM sınavlarına binlerce öğrenci giriyor. Bilim ve Sanat Merkezi sınav sonuçlarının 2 Nisan'da açıklanması planlanmıştı. Fakat koronavirüs salgını dolayısıyla her alanda olduğu gibi sonuçların açıklanmasında da aksaklıklar meydana geldi. BİLSEM ile ilgili güncel duyurular ise internet sitesi üzerinden paylaşılıyor.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınav sonuçları için planlanan tarih 2 Nisan'dı. Korona virüsü pandemisi nedeniyle sonuçların açıklanması ileri bir tarihe ertelendi fakat yeni tarih ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. BİLSEM sınav sonuçlarına ilişkin açıklama yapıldığında güncel bilgiler haberimizin içerisine eklenecektir. Son gelişmeleri aşağıdaki linkte yer alan siteden takip edebilirsiniz.

BİLSEM SINAVLARI GÜNCEL DUYURULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve Sanat Merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden BİLSEM’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç; örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici bir eğitim kurumudur.

Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim hakkı kazanan öğrenciler aşağıdaki alanlarda hazırlanmış eğitim programlarına alınırlar;

-Uyum

-Destek eğitimi

-Bireysel yetenekleri fark ettirme

-Özel yetenekleri geliştirme

-Proje üretimi

-Proje yönetimi

Bu şekilde öğrencilerin kendi potansiyellerini fark etmeleri, geliştirmeleri ve yetenekleri üzerine uzmanlaşmaları hedeflenmektedir.