AÖL 2.dönem kayıt yenileme tarihi ne zaman, açıklandı mı? AÖL kayıt yenileme tarihi 2021!

AÖL kayıt yenileme 2021 tarihleri gündemde yer aldı. Eğitimi dışarıdan sürdüren öğrenciler 2. dönem derslerini alabilmek için sık sık MEB AÖL 2.dönem kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖL kayıt yenileme 2021 nasıl ve nereden yapılacak? sorularına yanıt aramaya başladı. Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte Açıköğretim Lisesi kayıt tarihleri...

AÖL kayıt yenileme tarihleri hakkında MEB açıklama yaptı. 2. dönem dersleri için yeni kayıtların alınacağı tarih sık sık merak ediliyordu. Daha önce yayınlanan Açıköğretim Lise sınavları için kayıt tarihlerinin 4-31 Ocak tarihlerinden yapılacağı söylenmişti. AÖL 2.dönem kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖL kayıt yenileme tarihi 2021!

MEB AÖL 2.DÖNEM KAYIT YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN?

MEB AÖL 2.dönem kayıt yenileme tarihilerini henüz açıklamadı. Resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuruya göre AÖL kayıt yenileme tarihlerinin kısa bir süre içinde açıklanacağı kaydedildi.

Ayrıca MEB duyurusunda resmi kaynaklar haricinde yapılan bilgilere itibar edilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.

Sınav ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi sistemine giriş şifresini unutan öğrencilerimiz yeni şifrelerini halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden veya 444 06 32 nolu Milli Eğitim Bakanlığı iletişim Merkezi (MEBİM) telefonundan alabilirler.