Sınıf geçme notu kaç oldu? MEB 2023 sınıf geçme yönetmeliğine göre yeni geçme notları

Sınıf geçme notu, MEB tarafından yayımlanan yönetmelikle birlikte değişti. Buna göre her hangi bir dersten Sınıf geçme notunun altında kalan öğrenciler, ortalamaları tutsa bile takdir ya da teşekkür de alamayacak. Buna göre Sınıf geçme notu kaç oldu? İşte MEB açıklaması son dakika sınıf geçme yönetmeliğindeki detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte sınıf geçme notu yükseltildi. Sınıf geçme yönetmeliğine göre, belirlenen puanların altında kalan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek. Peki Sınıf geçme notu kaç oldu? İşte MEB'in açıklamasına dair son dakika haberinin ayrıntıları...

SINIF GEÇME NOTU KAÇ OLDU?

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklandı. Yapılan değişikliklerden biri de sınıf geçme notuyla ilgili oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda daha önce 45 olan sınıf geçme notu Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. MEB son dakika sınıf geçme yönetmeliğine göre herhangi bir dersten bu puanların altında kalan öğrenciler not ortalamaları tutsa bile takdir ya da teşekkür de alamayacak.

Diğer yandan sınıf geçme için gerekli not ortalamasını tutturamayan öğrencilerin geçme ya da kalmalarında son kararı öğretmenler kurulu verecek.

TENEFÜS SÜRESİ UZATILDI

Yapılan değişikliklere göre tekli eğitimde teneffüs süreleri uzatılırken önümüzdeki yıldan itibaren, okula kaydolan öğrencilerin öğrenim görecekleri şube ve öğretmen kura ile belirlenecek.

Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.

Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.