İşte liselerin boş kontenjanı ve taban puanları

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul uygulaması üzerinden sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına nakil işlemleri ile ilgili boş kontenjan ve taban puan bilgileri erişime açıldı. İşte liselerin boş kontenjanı ve taban puanları.

MEB tarafından konuyla ilgili son dakika açıklama yapıldı. Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen LGS yerleştirmelerinde nakil uygulamasının 1.si yapıldı.  Lise boş kontenjan listesi henüz açıklanmadı. MEB tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanları erişime açacak. Güncel gelişmeleri haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. 

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

MEB GİRİŞ EKRANI

E OKUL GİRİŞ

İzmir Lise Taban Puanları 2018 LGS Yüzdelik dilimleri

Mersin Lise Taban Puanları 2018 LGS Yüzdelik dilimleri

Antalya Lise Taban Puanları 2018 LGS Yüzdelik dilimleri

Adana Lise Taban Puanları 2018 LGS Yüzdelik dilimleri

İstanbul lise taban puanları LGS yüzdelik dilimleri 

Ankara Lise Taban puanları 2018 LGS yüzdelik dilimleri

Bursa Lise Taban Puanları 2018 LGS Yüzdelik dilimleri

LİSE BOŞ KONTENJAN LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

Lise boş kontenjan listesi henüz açıklanmadı. MEB tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanları erişime açacak. Güncel gelişmeleri haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül’de açılacak.