20 bin öğretmen ne zaman göreve başlayacak? Maaşları ne kadar?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenin ne zaman göreve başlayacağını açıkladı. Doğu ve Güneydoğu bölgesine ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren göreve başlayacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) tarafından yapılan açıklamada ataması gerçekleşen 20 bin sözleşmeli öğretmenin ne zaman göreve başlayacağını açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları bugün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin 125 sözleşmeli öğretmen atandı. 

2017 TEMMUZ ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmen ne zaman göreve başlayacak sorusuna da açıklık getiren Milli Eğitim Bakanlığı, ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu bölgesine ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren göreve başlayacaklarını belirtti. Atanan sözleşmeli öğretmenler 2017 yılı Kurban Bayramı tatilinden sonra diğer öğretmenlerde olduğu gibi 5 Eylül tarihinde göreve başlayabilecekler.

EN ÇOK ATAMA SINIF ÖĞRETMENLİĞİNDE

20 bin 125 sözleşmeli öğretmen atamasında en çok atama sınıf öğretmenliğine yapılırken 3 bin 570 sınıf öğretmeni atandı. İngilizce branşına 2 bin 193 öğretmen, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşına 2 bin 143 öğretmen, İlköğretim Matematik Öğretmenliğine bin 835 öğretmen ataması yapılırken gelecek yıldan itibaren zorunlu eğitime alınan okul öncesine de bin 720 öğretmen ataması yapıldı.

20 bin sözleşmeli öğretmenin net maaşı ne kadar olacak?

1 Ağustos ve sonrasında ise atama kararnameleri illere ve ilçelere bakanlık tarafından gönderilecek. Peki yeni atanan sözleşmeli öğretmenler ne kadar maaş alacak? Yeni atanan sözleşmeli öğretmenlerin Ağustos ayından 2018 yılı Ocak ayına kadar net maaşları 2.956,07 TL olacak. Yılbaşı zammı ile net maaşın 3.150 TL'nin altında olmayacağı öngörülüyor.