MEB 15 bin ek öğretmen ataması en son haberler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 bin öğretmen alımına devam ederken, boşalan kadrolardan dolayı 15 bin öğretmen daha alınacağı açıklandı. Şubat ayında 30 bin atama yapan MEB Bu öğretmenlere de 19 Eylül’de görev verecek. Böylece 2016'da toplamda en az 60 bin öğretmen alınmış olacak.

Sözleşmeli Öğretmenlik ile ilgili süreç devam ederken MEB’in yeni öğretim yılı için ikinci öğretmen ataması yapılacağı haberleri çıkmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 40 binden fazla öğretmen ve personeli FETÖ soruşturması kapsamında açığa alarak haklarında inceleme başlatmıştı. Bakanlık, Eylül ayına yetiştireceği 15 bin öğretmen atama çalışmaları devam ederken, ek olarak 15 bin öğretmen daha almaya hazırlanıyor. Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Bununda birlikte MEB, sözleşme gereği sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak bu süreçte başarılı olanları, eğer talep ederlerse görev yaptıkları kurumunda kadroya yerleştirecek

İlave 15 Bin Öğretmen Alımı Müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 40 binden fazla öğretmen ve personeli FETÖ soruşturması kapsamında açığa alarak haklarında inceleme başlatmıştı. Bu inceleme ile yaklaşık 28 bin öğretmenin ihraç edilmesi bekleniyor. Oluşacak öğretmen ihtiyacını gidermek isteyen Bakanlık, eylül ayına yetiştireceği 15 bin öğretmen atama çalışmaları devam ederken, ek olarak 15 bin öğretmen daha almaya hazırlanıyor. Şubat ayında 30 bin atama yapan MEB Bu öğretmenlere de 19 Eylül’de görev verecek. Böylece 2016'da toplamda en az 60 bin öğretmen alınmış olacak.

Bununda birlikte MEB, sözleşme gereği sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak bu süreçte başarılı olanları, eğer talep ederlerse görev yaptıkları kurumunda kadroya yerleştirecek. Kadroya yerleşecek öğretmenler, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapma şartı ile kadroya yerleşecek. Sözleşme süreleri ise bir yıllık yapılacak.

SÖZLEŞMELİ  ÖĞRETMEN MÜLAKAT SINAVLARI DEVAM EDİYOR

Öğretmen atamaları ile ilgili gelişmeler devam ederken Sözleşmeli öğretmen mülakat sınavlarıda devam ediyor. (ÖABT) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Gerektirmeyen Alanlar Bakımından (KPSSP10) 15 Ağustos tarihinde başlayan mülakat sınavları devam ediyor. 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan sınavın sonuçları 28 Eylül 2016 tarihde açıklanacak. tarihinde mebbis ve meb.gov.tr üzerinden açıklanacak.

ÖĞRETMENLİK ALAN TESTİ KPSSP121 GÖRE MÜLAKAT SINAV TARİHLERİ

Sözleşmeli  Öğretmenlik mülakat sınavlarında kpss p10 türüne göre yapılan mülakat sınavından sonra KPSSP121 alanına göre yapılacak olan mülakat sınav tarihileri, MEB Tarafından yayınlanan sözleşmeli öğretmenlik başvuru kılavuzunda yatyınlanan sınav ve başvuru takvimine göre, 19 / 09 /2016 tarihi ile 27 / 09 /2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

EN FAZLA 40 TERCİH YAPILACAK

Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum' veya 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum' seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Tercihlerine atanamayan adaylardan 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum' seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.