'Matematik zor, Türkçe kolaydı'

2 milyon 607 bin 903 adayın katıldığı YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün gerçekleşti. Sınav sorularını değerlendiren uzmanlar, “Matematik testi öğrencilere zor geldi ve soruları yetiştirmekte zorlandılar. Türkçe soruları ise geçen yıllara göre kısaydı” dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) dün 2 milyon 607 bin 903 aday ter döktü. YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bugün saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise bugün saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Sonuçlar 4 Ağustos'ta açıklanacak.

'OKUMA VE YORUM İSTENDİ'

Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, 2021 TYT'nin, ÖSYM formatına ve MEB müfredatına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Matematik testinde sorularda temel bilgilerin sorgulandığını ifade eden Kurt, sınavı şu sözlerle değerlendirdi: "Matematik ve geometri soruları 9. ve 10. sınıf konularını kapsadı. Öğrencinin soruyu ilk okumada anlayıp matematik bilgisiyle yorumlaması ve hatasız işlem yapması istendi. Geometride modelleyerek geometriksel düşünmeyi ön plana çıkaran sorular yer aldı. Matematik testi öğrencilere zor geldi ve yetiştirmekte zorlandılar. Türkçe soruları geçen senelere oranla daha kısaydı. Sosyal Bilimlerde orta zorlukta, bilgiyi yorumlayan sorular soruldu. Fen Bilimleri testinde temel bilgileri sorgulayacak şekilde sorgulama yapılırken Fizik testinde günlük hayatla ilişkilendirilen olaylar üzerinden sorgulama yapıldı."

Kurt, "Doğru okuma, yorum yapabilme ve zamanı iyi kullanarak hatasız işlem yapma yetkinlikleri ölçülmüştür" dedi.