MEB yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Liselerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

MEB'den liselerde yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir uzaktan eğitimin sürdüğü okullar ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Köy okullarında 15 Şubat tarihinde yüz yüze eğitim başlarken liselerde ve diğer okullarda yüz yüze eğitim ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye başladı.

Yüz yüze eğitim süreci başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, köy okullarında 15 Şubat'ta başlarken liselerde ise 1 Mart itibaren koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim başlamış olacak. Peki Liselerde yüz yüze eğitim nasıl olacak? MEB yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Liselerde sınav tarihleri belli oldu. Yüz yüze başlayacak olan eğitim sürecinde hazırlıklar devam ederken MEB, liselerde sınavların 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacağını bildirdi. Takvime göre, 8. ve 12. sınıf öğrencileri için de kapılarını tam zamanlı olarak 1 Mart'tan itibaren açacak. Bu öğrenciler, Bilim Kurulunun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacak.

MEB LİSELERDE SINAV TARİHİNİ DUYURDU

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart'tan itibaren liselerde yüz yüze eğitimin haftada en az 16, en fazla 24 saat olacağını açıkladı.

Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar, 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacak.

Ayrıca, devam eden destekleme yetiştirme kurslarına bu öğrencilerin daha rahat ulaşabilmeleri için sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrenciler özel izinli sayılacak.

Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımları velilerin kararına bağlı olacak. Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen veliler, durumlarını yazılı olarak bulundukları okullara beyan edecek. Bu durumda çocuklar devamsız sayılmayacak, uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan sorumlu olacak.

12. sınıfların dışındaki lise öğrencileri için ise henüz tarih net değil. Ayrıntılar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Salgının da seyrine bağlı olarak il hıfzıssıhha kurullarının ve valiliklerin kararı doğrultusunda farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecek.

Türkiye genelindeki köy okulları yüz yüze eğitime 15 Şubat'ta başlıyor.

Yeni tip koronavirüs (KOVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında yeniden yüz yüze eğitime geçilmesi için dezenfeksiyon, temizlik ve tadilat çalışması yapıldı.

ÖĞRENCİLER ARASINDA 1-1,5 METRE MESAFE OLACAK

Bu çerçevede, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" kapsamında, okullarda sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi.

15 Şubat'ta okullarına gelen öğrenciler, güvenlik görevlisince ateşlerinin ölçülmesi ve maske verilmesinin ardından sınıflarına girecek.

BELİRLİ NOKTALARDA DEZENFEKTAN OLACAK

Bina girişi ve katlardaki belirli noktalarda dezenfektanların bulunduğu okullarda, öğrenci ve çalışanların sayısı, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenenin üstünde olmayacak.

ÖĞRENCİLER AYNI SIRAYA OTURULACAK

Öğrenciler, her zaman aynı sıraya oturacak. Bu kapsamda öğrencilerin sınıfta belirlenen yerlerde oturması için sıralarının üzerine isimlerinin yer aldığı kağıtlar konuldu.

ELLE TEMAS ETMEDEN AÇILIP KAPANABİLEN ATIK KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

Okulda maske kullanımıyla ilgili kurallar ve diğer uyarılara dair etiketler okul zemini ve merdiven korkuluklarına yapıştırıldı, broşürler duvar ve panolara asıldı.

Maske, eldiven gibi atıklar için belirlenen noktalara, elle temas etmeden açılıp kapanabilen tıbbi atık kutuları yerleştirildi.

Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için düzenlemeler yapıldı. Okul hizmetlileri her gün öğrencilerin derse girmesinden önce ve ders bitiminde sınıfları, saat başı ise okul tuvaletlerini temizleyip kayıt tutacak.