Fen, Anadolu ve İmam Hatip liselerinin doluluk oranı nedir? Liselerde doluluk oranı kaç oldu?

1 milyon 472 bin 303 öğrencinin katıldığı LGS tercih sonuçları bugün açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından liselerin doluluk oranları da belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sınavlarında Anadolu, Fen, İmam Hatip ve mesleki liselerde büyük oranda doluluk yaşandığı aktarıldı. 2019 yılında liselerde doluluk oranı ise yüzde 74'tü.

Liselerde doluluk oranı bu yıl geçen yıla göre yüzde 24'lük artış gösterdi. 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılan LGS tercihleri bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 1 milyon 472 bin 303 öğrencinin katıldığı LGS sınavında liselerin doluluk oranları da açıklandı. Liseler Geçiş Sistemi kapsamında yapılan sınavda öğrenciler, yerel ve merkezi yerleştirme sonuçları MEB'in resmi hesabından duyuruldu.

LİSELERDE DOLULUK ORANI KAÇ?

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından liselerde doluluk oranıda belirlendi. LGS yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 doldu.

Birinci yerleştirme sonuçlarına göre Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 99,8, mesleki ve teknik anadolu liselerinde yüzde 97 doluluğa ulaşıldı.

Liselere sınavsız yerleştirmenin birinci adımında, öğrencilerin yüzde 92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti.

LGS NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Lise yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları ise 17 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2. nakil başvuruları 17 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 24 Ağustos’ta erişime açılacak.

24-26 Ağustos tarihleri aralığında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması işlemi yapılabilecek.

ADRESE DAYALI KAYIT NASIL YAPTIRILIR?

Yerel yerleştirme okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacak.

Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.