Devamsızlık kaç gün olursa belge alınamaz lise? Lisede kaç gün devamsızlık hakkı var?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği içerisinde bulunan ödül bölümü içerisinde yer alan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 4 yıldır devam eden uygulamada lise öğrencileri için devamsızlık hakkının kaç gün olduğu ve devamsızlık kaç gün olursa belgenin alınamayacağı merak ediliyor. Peki, devamsızlık kaç gün olursa belge alınamaz? İşte yanıtı...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, belirtilen gün kadar devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Peki, lisede kaç gün devamsızlık hakkı var? Devamsızlık kaç gün olursa belge alınamaz lise?

LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI NEDİR?

Liseli öğrenciler için toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı buluyor. Bunun 10 günü özürsüz devamsızlık hakkı, 20 günü ise özürlü devamsızlık hakkı olarak bölünüyor. Bu süreyi aşan öğrenciler ise otomatik olarak sınıf kalıyor.

Okullar bu hafta mı kapanıyor? 15 tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek?

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLURSA BELGE ALINAMAZ?

Lisede 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek.

DEVAMSIZLIK NEDENİYLE SINIF TEKRARINA KALAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENEME

Geçtiğimiz yıl (2019-2020) eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak mezun edilebildiler.

E OKUL karne notu görüntüleme ekranı: e okul VBS veli ve öğrenci girişi nasıl yapılır?

Birinci dönem puanı oluşmasına rağmen başarısız dersleri olup devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı durumunda olan lise son sınıf öğrencileri de başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavlarına girerek başarmaları halinde mezun olabildiler.