LGS 2021 kaç kişi girdi? Bu yıl LGS sınavına ne kadar katılım sağlandı?

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardında milyonlarca öğrenci sonuçlarını öğrenmeye başladı. 6 Haziran Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda adaylara çoktan seçmeli sözel ve sayısal sorular yöneltilmişti. Peki, LGS'ye bu yıl kaç kişi girdi? 2021 LGS sınavına ne kadar katılım sağlandı?

LGS sınavına bu yıl ne kadar katılım olduğu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Haziran'da LGS sınavını düzenlemişti. Geniş bir katılımın olduğu sınavda adaylar, hayallerindeki lisede okumak için ter döktüler. Peki, LGS'ye bu yıl kaç kişi girdi? 2021 LGS sınavına ne kadar katılım sağlandı?

LGS'YE BU YIL KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav sonuçlarını açıkladı. Bunun ardından öğrenciler aramalarında LGS'ye bu yıl kaç kişi girdi? 2021 LGS sınavına ne kadar katılım sağlandı? sorusuna yanıt aradı.

LGS' ye bu yıl, 1 milyon 200 bin aday başvurdu. 1 milyon 38 bin 492 kişi katılım sağladı.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

LGS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2'de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir.