LGS 2018 Lise taban tavan puanları MEB son dakika LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

LGS 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusu ve LGS taban tavan puanları araştırılıyor. LGS baraj puanı kaç? Milli Eğitim Bakanlığı her yıl merkezi sınavları düzenliyor. Sınava giren adaylar heyecanla sınav ile ilgili bilgileri araştırıyorlar. Lise giriş sınavı 2018 yılında 2 Haziran’da yapılıyor. Sınavda, üç yanlış bir doğruyu götürecek. İki bölüm arasında, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalık süre verilecek. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak. LGS lise tercihlerinde puan değil sıralama ya da yüzdelik dilim önemlidir. Haliyle, bir okulun geçen yıl en son kaçıncı sıradaki öğrenciyi aldığına bakıp, sizin de 2018 LGS yerleştirme puanınız ile kıyaslayıp ona göre yerleşip yerleşemeyeceğinizi kestirebilirsiniz. 2018 yılı tercih kılavuzu yayınlandıktan sonra okulların güncel taban ve tavan puanları MEB tarafından açıklanıyor. Geçen senenin taban puanlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS lise taban tavan puanları araştırılıyor. LGS 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusu ile ilgili MEB son dakika açıklaması merak ediliyor. Lise Giriş Sınavı 2018 yılında 2 Haziran Cumartesi günü yapılıyor. Sınav iki oturum şeklinde gerçekleştiriliyor. Öğrenciler ilk oturumda sözel soruları ikinci oturumda sayısal soruları yanıtlıyorlar. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Sınavda, üç yanlış bir doğruyu götürecek. İki bölüm arasında, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalık süre verilecek. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak. LGS lise tercihlerinde puan değil sıralama ya da yüzdelik dilim önemlidir. Haliyle, bir okulun geçen yıl en son kaçıncı sıradaki öğrenciyi aldığına bakıp, sizin de 2018 LGS yerleştirme puanınız ile kıyaslayıp ona göre yerleşip yerleşemeyeceğinizi kestirebilirsiniz. 2018 yılı tercih kılavuzu yayınlandıktan sonra okulların güncel taban ve tavan puanları MEB tarafından açıklanıyor. Geçen senenin taban puanlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2018 YILI LGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GEÇEN SENEKİ TABAN TAVAN PUANLAR İÇİN TIKLAYIN

LGS SINAV YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAVA GİRERKEN OKUNACAK DUALAR İÇİN TIKLAYIN

LGS SINAVI PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Sınavda, üç yanlış bir doğruyu götürecek. İki bölüm arasında, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalık süre verilecek. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak.

İki bölüm arasında 45 dakika ihtiyaç molası verilecek

İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin net sayısı o teste ait belirlenen puan katsayısının çarpılmasıyla elde edilir. Lgs’de Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur.

2018 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavına katılacak binlerce orta öğretim öğrencisi merakla sınavın yapılacağı günü merak ediyor. LGS sınavı 2 Haziran günü iki bölüm halinde gerçekleştirilecek. Sınavın ilk bölümü 09.30'da, ikinci bölümü 11.30'd başlayacak. Peki 2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavın ne zaman açıklanacağı belli oldu. Merkezî Sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinde ilan edilecektir.

SINAV NASIL OLACAK, SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere, 40 soru yöneltilecek. İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

2018 LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OLAN LİSE TİPLERİ HANGİLERİ?

Bazı okul türleri için sınava girerek puan edinmek şart olacak. Yönergeye göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak. Ağırlık standart puan hesaplanırken esas alınacak ağırlık katsayılarına bakacak olursak Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1'dir.