Lise 2020 başarı sırası açıklandı mı? LGS yüzdelik dilimleri belli oldu mu?

LGS 2020 sonuçları açıklandı. Sınava katılan 1 milyon 472 bin 303 öğrenci sınav sonuçlarını MEB'in resmi adresi olan meb.gov.tr üzerinden öğrenebilecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak. Lise tercihleri, tercih kılavuzunda yer alan tarihler ve kurallara göre yapılabilecek.

2020 LGS sınav sonuçları açıklandı. LGS sonuçları bakanlığın resmi adresi olan meb.gov.tr üzerinden ilan edildi. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ise tercih kılavuzunda yer alan tarihler ve kurallara göre tercih işlemleri gerçekleştirilebilecek. LGS yüzdelik dilimleri ve başarı sırası da tercih kılavuzunun açıklanması ile belli olacak.  

MEB GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS YÜZDELİK DİLİMLERİ - BAŞARI SIRASI AÇIKLANDI MI?

2020 yılı lise yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamaları tercihlerin başlaması ile birlikte belli olacak. 2020 liselerin taban puanları da henüz açıklanmadı.

LGS 2020 TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS tercih robotu 2020 yayında mı?

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

Adrese dayalı liseler 2020 listesi sorgulama sayfası: LGS adrese dayalı kayıt nasıl yaptırılır?

LGS 2020 İstanbul taban ve tavan puanları açıklandı mı? İstanbul Lise yerleştirme puanları belli oldu mu?

Geçtiğimiz yıl MEB, LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler için ilk kez bir tercih robotu hazırladı.Tercih rehberi, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı. Öğrenciler bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebildiler.

Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018’e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabildi. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları için hazırlanan tercih rehberinde ise öğrencinin kayıt bölgesindeki okullar listelenebiliyordu.

LGS taban tavan puanları açıklandı mı? Lise 2020 yerleştirme puanları belli mi?

LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? MEB.gov.tr LGS sonuç sorgulama ekranı