LGS tercihleri başladı mı, ne zaman? Lise tercihleri kaç tane yapılacak?

Binlerce lise öğrencisi heyecanla tercihlerini yapmak için bekliyor. 26 Haziran'da sınav puanları açıklandı. Hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayınladı. Peki, LGS tercihleri başladı mı, ne zaman? Lise tercihleri kaç tane yapılacak?

LGS tercih kılavuzu geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlandı. Liseye geçecek olan binlerce öğrenci heyecanlı bir şekilde tercih yapmayı bekliyor. Peki, LGS tercihleri başladı mı, ne zaman? Lise tercihleri kaç tane yapılacak?

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

LGS tercihleri henüz başlamadı. Yerleştirme ve tercih işlemlerinin alınması 03-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sonuçların ilanı ile 24 Temmuz'da duyurulacak.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LİSE TERCİHLERİ KAÇ TANE YAPILACAK?

LGS tercih sayısı geçen yıl 20 olarak belirlenmişti. Bir adaya yerel yerleştirmede 5, merkezi yerleştirmede 10 ve eğer yapıyorsa yatılı yerleştirmede ise 5 olmak üzere en çok 20 tercih hakkı verilmişti.