LGS tercih robotu nasıl kullanılır?

LGS tercih robotu nasıl kullanılır? öğrenciler tarafından merak edilen konular arasından yerini alıyor. Tercih işlemlerinde öğrencilere rehber olan LGS tercih robotu E-Okul MEB tarafından hizmete sunuldu.

LGS tercih robotu nasıl kullanılır? E okul tercih robotu 2019  bu sıralar  öğrencler tarafından en çok araştırılan konular arasında bulunuyor.Tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 1-12 Temmuz 2019 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak.

LGS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Öğrenciler için tercih rehberleri ile birlikte bir de bu sene ilk kez bir tercih robotu da kullanıma sunuldu. Tercih robotu, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı. 

Girdiğiniz panelde, tercih listeleme kriterleri sekmesi altında yer alan; "Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Listesi" şıklarından istediğinizi seçebilir ve il ve ilçeye göre aratabilirsiniz.

Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimlere Göre Listeleme başlığı altından ise 2018 Yılı En Düşük Yüzdelik Dilim Aralığı kriterine göre arama yapabilirsiniz.

LGS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ 

LGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 1-12 Temmuz 2019 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.