E okul MEB gov tr LGS tercih ekranı ve kılavuzu sizlerle... LGS TERCİH ROBOTU 2022!

E okul MEB gov tr LGS tercih ekranı ve kılavuzu yoğun ilgi görüyor. LGS tercih işlemleri bugün başlıyor. LGS tercihi yapacak öğrenciler süreci merak ediyor. Peki, E okul MEB gov tr LGS tercih ekranı açıldı mı? LGS tercih işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

LGS tercih işlemleri bugün başlıyor. Meb.gov.tr'den yayımlanan LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre tercihler 20 Temmuz'a kadar yapılabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz'da açıklanacak. Tercihlerini yapmak isteyen adaylar işlemlerin nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte E okul MEB gov tr LGS tercih ekranı ve kılavuzu...

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

E OKUL LGS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okulu tercih edebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

erel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak merkezî sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk, öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; "mavi" renk, komşu kayıt alanında yer alan okulları; "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

TERCİH ROBOTU GÜNCELLENDİ

Öte yandan, ilk defa 2019'da oluşturulan ve öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla hazırlanan yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu da güncellendi.

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2021 yıllına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.