LGS taban puanları 2021 açıklandı mı? Anadolu, İmam Hatip, Fen Liseleri taban tavan puanları belli mi?

LGS sonuçları bugün tüm adayların erişimine açıldı. Sonuç heyecanının ardından tercihlere yönelik araştırmalar da hız kazandı. LGS taban puanları 2021 açıklandı mı? Anadolu, İmam Hatip, Fen Liseleri taban tavan puanları listesi yayında mı? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. LGS sonuçlarının 30 Haziran'da ilan edilmesiyle birlikte tercih kılavuzu da yayımlanacak ve tercihler de başlamış olacak. İşte LGS tercihleri hakkında tüm merak edilenler..

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 6 Haziran'da ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavın sonuçları açıklandı. Sınav sonuç heyecanının ardından okul tercihlerine dair araştırmalar hız kazandı. Tüm tercih yapacak olan öğrenciler LGS taban puanları 2021 açıklandı mı? Anadolu, İmam Hatip, Fen Liseleri taban tavan puanları listesi yayında mı? gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. İşte tüm detaylar...

LGS TABAN PUANLARI 2021 AÇIKLANDI MI?

LGS kapsamında lise tercihini yapacak olan öğrenciler okulların puanlarını ve yüzdelik dilimlerini baz alacaklar. LGS tercih robotundan yüzdelik dilimlerine göre yapılacak olan tercih işlemleri, MEB'in açıklayacağı tarihe göre belirlenecek. 2021 lise taban puanları, tercih kılavuzuyla beraber yayımlanacak. Anadolu, İmam Hatip, Fen Liseleri taban ve tavan puanları açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

MEB lise tercih robotu 2021 ekranı açıldı mı? LGS tercih robotu nasıl kullanılır?

LİSE 2021 TABAN PUANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE KONTENJANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KONTENJAN SAYISI BELLİ OLMUŞTU

LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

LGS tercihleri 2021 başladı mı, nasıl yapılacak? LGS lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa 2019'da oluşturduğu ve öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla hazırladığı yüzdelik dilimlerine göre tercih robotunu güncelliyor.Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor.