2020 LGS başvuru tarihleri belli oldu mu? LGS sınavı ne zaman? İşte detaylar...

2020 LGS sınavı için geri sayım sürüyor. 2020 LGS sınavı başvuruları belli oldu mu? sorusu arama motorlarında sık aratılan konular arasına girdi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi açıklandı. LGS sınavına hazırlanan öğrenciler başvuru tarihlerin de açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS sınav ve başvuru tarihleri binlerce öğrenci ve velisi tarafından merak ediliyor. LGS başvuru tarihleri açıklandı mı? 2020 LGS sınavı ne zaman? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Bu sene orta son sınıfa giden öğrenciler, öğrenimlerine devam edecekleri liselerin belirlenmesi için LGS sınavına girecekler. LGS sınav tarihi MEB tarafından 7 Haziran olarak açıklandı. Peki, başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte LGS sınavı ile ilgili merak edilenler...

LGS SINAVI NE ZAMAN 2020?

Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlendi. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.

LGS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

LGS başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. LGS başvuru tarihleri açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecek.

LGS NEDİR?

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. Gelecek yıldan itibaren uygulanacak LGS ile merkezi sınav kaldırılacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi sınavlarını düzenleyecek, sorular Bakanlığın soru havuzundan seçilecek.